Софтуер

Над 1600 софтуерни специалисти ще се включат в DevReach 2020

Владимир Владков

5-дневното виртуално събитие на Progress ще включва практически сесии за писане на код на живо, обмяна на опит и социални активности за международната общност от разработчици

Над 1600 софтуерни разработчици ще присъстват на DevReach 2020, водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа, организирана от Progress. Компанията обяви и социалните виртуални събития по време на DevReach, чиято цел е да помогнат на участниците да се запознават помежду си и да обменят опит. Събитието ще се предава на живо в популярната стрийминг платформа Twitch от 19 до 23 октомври. Участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

"Много се радваме, че има толкова голям интерес към DevReach 2.0(20)", каза Сара Фаац, директор "Връзки с разработчици" в Progress. - Тези, които са присъствали на някое от предишните 11 издания, знаят, че в основата на събитието е общността на разработчиците. Въпреки че тази година няма да се видим на живо, ще използваме силата на технологиите по най-добрия начин, за да създадем уютна атмосфера. За участниците сме подготвили сесии с писане на код на живо и ексклузивни виртуални социални събития с много игри и изненади. Нямаме търпение да приветстваме участниците в DevReach 2.0(20)."

Част от интерактивните виртуални активности на DevReach 2.0(20) включват:
  • Писане на код на живо - световно известни технологични експерти от глобалната ИТ индустрия ще създават приложения с избрана работна рамка, включително Blazor, React, Xamarin & MAUI или Angular. Всеки от тях ще добавя своя любима функционалност, докато дискутира тенденциите в разработката на приложения с домакините на събитието - "адвокатите на разработчиците" в Progress - Ед Шарбено, ТиДжей Ван Тол, Сам Басу и Алиса Найкъл. Участниците в конференцията ще имат възможност да коментират и задават въпроси в реално време в Twitch и ще имат достъп до програмния код на приложението, след като е готово.
  • ИТ общността на фокус - DevReach 2.0(20) ще отдаде нужното внимание на общността на разработчиците, като отличи публично "героите" от ежедневието ни - хората, които помагат на другите да бъдат по-добри. Номинации все още се приемат в страницата на DevReach в Twitter и на DevReach@progress.com. Номинираните ще бъдат отличени на 23 октомври по време на закриващото виртуално парти на конференцията.
  • DevReach виртуална реалност (VR) - регистрираните участници ще имат достъп до две ексклузивни VR базирани партита. Te ще се проведат във виртуален свят, който пресъздава пространството за отдих и събития на последния етаж в офиса на Progress в София. Гостите ще имат възможност да си говорят със създателите на виртуалното пространството, както и с други участници, да играят игри и да печелят награди. Необходимо е присъстващите да се включат със собствено AR/VR устройство, както и да инсталират допълнително приложение преди партитата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X