Софтуер

Google Maps вече ще разполага с COVID-19 слой

Мария Динкова

От Google обявиха актуализация на Google Maps, която ще въведе нов COVID-19 слой към услугата, за да помогне на потребителите по-добре да се информират за броя на случаите в дадена област, пише TechCruch.

С продължаващото разпространение на пандемията в много страни - и преди очакваната втора вълна - сега потребителите на Google Maps ще разполагат с цветен код, базиран на броя на заразените на 100 хил. души, както и с етикет за тенденции - дали новите случаи се увеличават или намаляват.

Тези данни ще бъдат достъпни за всички 220 държави и територии, които Google Maps в момента поддръжка. Където е възможно, информацията ще бъде сведена на ниво град, но това зависи от числата, до които компанията има достъп.

От Google отбелязват, че данните идват от редица източници, включително Johns Hopkins, The New York Times и Wikipediа, които на свой ред получават информацията от местни и правителствени организации. Това са същите източници, които Google използва, за да показва данните за коронавируса на страниците с резултатите от търсенето.

Новият слой ще бъде достъпен за Google Maps в Android и iOS тази седмица, но може да отнеме няколко дни, докато функционалността бъде достъпна във всички страни. Засега обаче не изглежда компанията да планира да представи десктоп версия на Maps.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X