Софтуер

Windows 10 ще получи функция за видеоконференции

Александър Главчев

Microsoft работи върху решение за провеждане на видеоконференции в Windows 10, съобщи MSPowerUser. Засега функцията, наречена Meet Now, е налице в бета версия на операционната система.

Стъпката е очаквана, имайки предвид взривния ръст на популярността на приложенията за онлайн комуникации по време на пандемията от Covid-19. Вграждането на подобна функция обаче може да предизвика протести от страна разработчици. Някои бета тестъри вече нарекоха Meet Now "убиец" на Zoom.

За ползването Meet Now потребителят трябва да инсталира Skype, но не е нужно да се авторизира в него. Ако няма възможност за това, то може да се ползва и уеб версията на месинджъра, чрез браузъра Microsoft Edge.

За стартиране на видео конференция потребителят трябва да създаде връзка чрез иконка, намираща се до часовника в т.нар. лента на задачите (Task bar) в Windows 10. След това въпросният линк трябва да бъде изпратен до търсените събеседници.

По всяка вероятност тестърите споменават именно Zoom, тъй като това е най-популярното приложение. Също така преди време то първо получи аналогична функция - възможност за участие във видео конференции без нужда от регистрация.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X