Софтуер

Apple променя регулациите в App Store

Иван Гайдаров

Както обеща по време на последната Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), технологичният гигант вече позволява на разработчиците да оспорват правилата на App Store. Приложенията, които вече са качени в платформата, няма да трябва да поправят нарушенията на насоките на App Store преди платформата да одобри дадена актуализация, освен ако тези нарушения не водят до правни проблеми. Освен това Apple ще позволи на разработчиците да предлагат промени в нейните насоки.

От Apple обясняват, че тези промени са активни, но въпреки че нарушенията на насоките няма да задържат актуализациите, те ще трябва да бъдат адресирани в последствие.

Apple направи това обещание малко след избухналия спор между компанията и разработчика на електронната поща Hey - Basecamp. Тогава технологичният гигант отхвърли актуализация на Basecamp, тъй като приложението изискваше потребителите да се регистрират в платформата през уеб браузър, като по този начин лиши Apple от възможности за генериране на комисионни от транзакции в приложението. По-късно Apple отмени решението си, като позволи на Basecamp да си направи актуализацията, а разработчиците от своя страна създадоха безплатна тестова версия, достъпна през приложението.

Преди по-малко от две седмици обаче, Apple съобщи, че е блокирала актуализациите на WordPress приложенията. В същото време компанията води поредна битка, този път с Epic Games, която наскоро започна да предлага Fortnite промоции за играчи, които заобикалят покупките в App Store.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X