Софтуер

Google Maps за Android ще показва и светофарите

Иван Гайдаров

Google Maps несъмнено е едно от най-популярните приложения в портфолиото на Google и компанията често пуска актуализации, за да направи услугата още по-добра. От своя 15-и рожден ден през февруари насам приложението получи множество нови функции като AR View навигация на живо, интегрирано сканиране на менюта, нов потребителски интерфейс за споделяне на местоположение в реално време, интеграция с YouTube Music и т.н. Сега, според публикация на Droid-Life, Google започва тестване на нова функция, която ще показва светофарите в Google Maps за Android.

Публикацията показва скрийншотове, изпратени от читател, който живее в Уест Дес Мойн, Айова. Те показват светофари на няколко кръстовища из града. Те са видими както при използване на традиционния изглед на картата, така и по време на навигация, но при втория режим изглеждат малко по-големи и забележими. Очаква се тази функция да показва на потребителите в какъв режим ще бъде светофара, когато стигнат до него, и дори да им помогне да планират маршрута си предварително.

Засега функцията е ограничена само до показването на светофарите на картата, без допълнителни функционалности. Това обаче може да се промени с времето, когато стане достъпна за повече потребители. В момента тя е в началния си стадий на развитие, и е налична само за малък брой потребители в определени региони и версия 10.44.3 на приложението.

Apple Maps има подобна функция от миналата година и предлага допълнителни възможности като използване на Siri за предупреждение на потребителите кога ще достигнат до светофара.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X