Софтуер

Microsoft въвежда над десет нови функции в Teams

Иван Гайдаров

Видео конференциите са ниша, в която все повече компании искат да заемат място, особено в условията на пандемия. Първоначално разработена да подкрепи Slack, платформата Teams на Microsoft е поредната, която отбелязва сериозно развитие и вече достига нива, които далеч надхвърлят тези на Slack. С нарастването на случаите на използване на решения за видео срещи се увеличава и търсенето на нови функции, които да улеснят работата на организаторите и участниците. Сега от Microsoft правят голям удар, въвеждайки над десет нови функции.

Zoom популяризира видеоконференциите и дори начина, по който хората могат да маскират местоположенията си с понякога безсмислени фонове. Microsoft вярва, че някои хора биха предпочели да се видят в по-естествена обстановка заедно с други участници. Именно това се опитва да предложи режимът Together Mode, като поставя всички участници във виртуални зали за срещи, библиотеки или училищни аудитории.

Като цяло Microsoft разширява Teams с доста голям брой функции - от възможността да използвате емоджи за споделяне на реакция до поддръжката на до 1000 активни участници. Платформата също така се интегрират с услугите за управление на задачи на Microsoft и предоставя достъп до Cortana.

Интересно е и съобщението на компанията за нов клас устройства, предназначени само за виртуални срещи. Започвайки с Lenovo ThinkSmart View, Microsoft Teams Displays ще предложи цялостно решение за видеоконференции в специално устройство, което позволява компютърарът да се използва за други задачи по време на разговор.

През последните няколко месеца Teams на Microsoft се радва на засилен интерес, до голяма степен благодарение на нарастващото търсене на онлайн сътрудничество и онлайн обучение. Разбира се, това също тала поставя платформата с друг комуникационен инструмент на Microsoft - Skype - и може би е просто въпрос на време, преди единият да отстъпи.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X