Софтуер

Windows 10 вече поддържа безжичен трансфер на файлове от Samsung телефони

Мария Динкова

Прехвърлянето на снимки или файлове от компютъра към телефона може да бъде изключително неудобно през USB или имейл, но Microsoft и Samsung вече предлагат по-добро решение, пише Engadget. Последното подобрение на Windows 10 Insider позволява само да се влачат и пускат файловете през Wi-Fi мрежата към и от всеки поддържан Samsung смартфон като Galaxy S10 или S20.

Microsoft напоследък започна да улеснява работата между Android/Samsung устройствата и компютрите. Миналия месец компанията въведе копиране и поставяне от Windows 10 към Samsung телефоните, като вече потребителите могат да получават уведомления и дори да отговарят на обаждания от всеки Android телефон. Приложенията на трети страни поддържат подобни функционалности от години, то тази опция е сериозно улеснения за повечето потребители.

За да се активира новата услуга е необходимо приложението на Microsoft: Your Phone и на Samsung: Link to Windows. За да могат да се маркират файловете или снимките от телефона, трябва продължително да се задържи върху тях и след това да се изберат онези, които трябва да се прехвърлят . От компютъра съответно към мобилното устройство трансферът става чрез влачене и пускане в прозореца Your Phone.

Функцията обаче има и няколко недостатъка. Размерът на файловете е ограничен до 512MB, така че няма да работи за по-големи HD филми от компютъра към телефона например. Също така няма да могат да се прехвърлят повече от 100 файла. На последно място телефонът и компютърът трябва да бъдат в една и съща мрежа и услугата изисква Link to Windows 1.5, което не се поддържа задължително от всички Galaxy устройства.

Към момента опцията е достъпна само за Windows 10 Insider, но скоро ще бъде пусната за всички в следващия голям ъпдейт.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X