Софтуер

От май Windows ще получава само месечни ъпдейти за сигурност

Computer World

Microsoft възнамерява да прекрати доставките на всички ъпдейти за Windows с изключени на поправките на сигурността. Промяната ще влезе в сила от май и е поредна е нова стъпка от предприетото прекратяване на несъществените ревизии на продуктите на компанията.

В момента ъпдейти, означени като "C" и "D" се публикуват през съответно третата и четвъртата седмица на всеки месец.

"Правим оценка на ситуацията здравната ситуация и разбираме, че това се отразява на нашите клиенти, заяви Microsoft в публикация от 24 март до центъра за съобщения на Windows 10. В отговор на тези предизвикателства ние даваме приоритет на нашия фокус върху актуализациите за сигурност."

Ъпдейтите за сигурност за операционната система са озаглавени "B" и обикновено виждат бял свят всеки втори вторник на месеца. Те ще продължават да излизат по план, пише още в съобщението.

"C" и "D" актуализациите се използват за тестване на несвързани със сигурността функции, които след това виждат бях в по-всеобхватните вторнишки пачове. Тези ъпдейти не се разпространяват до всички системи. Вместо това "D" актуализацията, например, се изпраща две седмици преди "B" с цел получаване на отзиви и справяне с потенциални проблеми.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X