Софтуер

Приложението MedUNIQA предлага онлайн лекарски консултации

Computer World

УНИКА България създаде приложението MedUNIQA, което дава възможността за изцяло онлайн лекарски консултации със специалисти в 9 направления, а именно дерматология, гастроентерология, гинекология, ортопедия, ендокринология, педиатрия, урология, вътрешни болести, очни болести.

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователна компания УНИКА България и има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. Потребителят, потърсил медицински съвет, ще има възможност да попълни здравен въпросник, в който да запознае медицинското лице със своето здравословно състояние и симптоматиката, която го тревожи. В рамките на 6 часа в работен ден или 12 часа извън ще получи лекарска препоръка как да се справи с неразположението си.

Консултацията на застраховани лица с продукт "УНИКА за нашето здраве" изцяло се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания, като потребителят има възможност да подаде своята претенция за обезщетение, от застрахователната компания, в самото приложение.

Приложението също така предлага и електронна здравна карта, с която потребителите могат да се идентифицират в медицинските заведения, без да е нужно да представят пластика. От УНИКА са убедени, че това много ще облекчи застрахованите, защото няма да е нужно да се страхуват да не загубят здравната си карта или да бъде поредната карта, която трябва да съхраняват в портфейлите си. Не на последно място, това ще намали и необходимостта за производство на пластики, което ще има и реален ефект върху превенцията срещу замърсяване на въздуха. Производството на една пластмасова карта произвежда между 20 и 50 гр. въглероден диоксид, а на един застраховател са му необходими минимум 22 хиляди карти на година, за да поеме нуждите на своите клиенти. Въвеждайки електронната здравна карта, от УНИКА се надяват изцяло да отпадне потребността да произвеждат пластики.

В момента възможност за консултация имат само потребители със застраховка "УНИКА за нашето здраве", но във връзка с извънредната ситуация и необходимостта да се овладее разпространението на коронавирус COVID-19, застрахователната компания работи усилено, онлайн консултациите да бъдат достъпни за всички в съвсем кратки срокове.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X