Софтуер

Revolut пуска приложение за деца

Computer World

Европейският финтех Revolut пуска приложение за управление на пари, насочено към родителите и техните деца на възраст между 7 и 17 години, пише Finextra.

Първоначално Revolut Junior ще бъде достъпно за британските потребители на Premium и Metal Revolut, като неговата основа цел е да създава добри навици у малчуганите по отношение на парите и да позволява на родителите да насочват тяхното поведение в зададени параметри.

Клиентите на компанията могат да създадат Junior профил и след това да управляват разходите на своите деца през основното приложение, изпращайки им пари и следейки извършваните транзакции.

Децата получават своя собствена Revolut Junior Visa карта, както и приложение, в което могат да проверяват баланса си и да получават уведомления за транзакции.

Профилът ще бъде актуализиран през годината, за да се добави възможност за настройване на разрешения, финансови задачи и цели, опции за спестяване, доклади за изхарчените средства, ограничения в разходите и в крайна сметка финансови насоки.

"Разговорите за парите обикновено започват у дома и ние вярваме, че тези умения се придобиват малко по малко чрез опит и с помощта на родителите и настойниците", коментира Орелион Гишард от Revolut Junior.

"Revolut Junior "расте" с децата до момента, когато те могат да си създадат стандартен 18+ профил. По този начин, когато станат независими, ще имат финансовите умения и знания да избягват потенциално скъпоструващи грешки", допълва експертът.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X