Операционни Системи

Google и Samsung обединяват усилия на пазара на носима електроника?

Computer World

Най-новата версия на приложението WearOS на Google вече може да бъде намеренo в магазина за приложения Galaxy App Store на Samsung. Преди това платформата - която е необходимо за настройка и използване на смарт часовници с WearOS като Fossil Sport или Sunnto 7 - беше достъпна само в Google Play Store. Ако живеете в регион, в който магазинът на най-голямата интернет търсачка не е налице, това би затруднило настройките и използването на смарт часовници с WearOS.

Сега вече, потребителите на пазари като китайския, където Google няма особено участие, ще имат достъп до приложениет WearOS през Galaxy App Store на Samsung. Тази новина идва, след като преди дни се появи информация, че в бъдеще Samsung може да предложи смартфон, базиран на WearOS. Такива слухове циркулират регулярно отпреди разкриването на Samsung Galaxy Watch през 2018 г.

Въпреки това, досега различните носими устройства и интелигентни часовници на Samsung продължават да използват собствената си операционна система Tizen. Това означава, че различни приложения и услуги на Google като Google Assistant не са лесно достъпни за хардуера на Samsung.

Появата на приложението WearOS в Galaxy Store е добър знак за по-нататъшно сътрудничество между Google и Samsung. Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници и носима електроника, така че подобно обединение е един от възможните варианти за основните конкуренти на технологичния гигант.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X