Софтуер

Заради коронавируса Viber удвоява броя на участниците в груповите разговори

Мария Динкова

Заради разпространението на коронавируса от днес Rakuten Viber удвоява на 10 човека броя на участниците, които могат да се включат едновременно в групов разговор. Решението на компанията да увеличи капацитета на груповите разговори идва в момент, в който целият свят е поставен в нови условия и правила на работа и живот и всеки има нужда от постоянен контакт със своите близки, колеги, приятели или съученици.

"Поставяме си за цел да свързваме хората по-лесно, когато сме изправени пред пандемия, при която контакти на живо са сведени до минимум. С увеличаване броя на хората, които работят по домовете си, за да ограничат разпространението на COVID-19, искаме да създадем сигурна и защитена среда, в която да поддържат връзка с любимите си хора, където и да се намират", сподели Офир Ейял, главен оперативен директор в Rakuten Viber.

Всички индивидуални и групови чатове във Viber са криптирани от край до край, заедно с обажданията, съобщенията, снимките и споделените документи. Нищо от това, което потребителите споделят, не се запазва на сървърите на Viber. Веднъж изпратени, съобщенията могат да бъдат отворени и прочетени само от получателя на посланието - нито една трета страна, вкл. Viber, няма достъп до тях.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X