Софтуер

Мобилните игри и приложения генерират все по-голям интерес

Иван Гайдаров

Броят на изтеглянията на мобилни игри е нараснал значително през февруари, увеличавайки се с почти 40% на годишна база, сочат данни на аналитичната компания Sensor Tower.

В световен мащаб за изследвания период са изтеглени повече от 4 милиарда мобилни игри - 39,1%. Само в Китай броят на изтеглените игри от App Store е скочил с 62,2%.

Крейг Чапъл, стратег за мобилните проучвания на компанията за EMEA, коментира пред Mobile World Live, че част от причината за скока в Китай е голямото закъснение в одобренията на лицензи след замразяването на разрешителните през 2018 г.

В Южна Корея през февруари се отчита ръст на изтеглените мобилни игри от 10,9% или общо 56 милиона.

В световен мащаб общите изтегляния на приложения достигат 10,4 милиарда, което е ръст от 21,9% спрямо същия период на миналата година. Брутните приходи на пазара са нараснали с 14,2% и достигат 7,2 милиарда долара.

При всички категории приложения изтеглянията от App Store в Китай са нараснали с почти 48% за периода. Китайският пазар генерира 9,3% от глобалните изтегляния през месеца.

Цялостния ръст на пазара на приложения през февруари съвпада с разпространението на Covid-19, което е довело до увеличаване на достъпа до услуги за проследяване на епидемията. В Южна Корея например Chapple отбелязва, че две ключови приложения в сферата генерират 500 000 и 1 милион изтегляния за месец.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X