Софтуер

Първо място за българска иновация на eCommerce Berlin Expo 2020

Мария Динкова

RoboBIZZ взе първо място в категорията "Най-добра иновация" на престижните награди eCommerce Germany Awards. Продуктът е създаден от български екип от програмисти, стоящ зад базираната в Лондон английска компания InterSoftPro Ltd. Решението представлява изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от изкуствен интелект.

В надпреварата участваха предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпа и компании от целия свят, които се състезаваха в 10 категории. Победителите бяха избрани в два отделни кръга от интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти.

Наградите са част от изложението за електронна търговия eCommerce Berlin Expo, което се провежда за пета поредна година и привлича компании от цял свят. Тази година то събра 7 хил. посетители, основно представители на високотехнологични компании, малки и средни предприятия, медии, анализатори, инвеститори на рисков капитал и други, опериращи в сектора на електронната търговия. Сред познатите брандове присъстваха гиганти като BMW, ING, Adidas, Allegro, Amazon, Zalando, Aponeo, Auto1 Group.


Първо място за българска иновация на eCommerce Berlin Expo 2020


Отличеното за най-добра иновация решение RoboBIZZ позволява бързо да се изгражда добре структуриран продуктов каталог в напълно празен темплейт на електронен магазин с всички необходими снимки и описания на неограничен брой продукти и към неограничен брой доставчици, управлява поръчки, издава фактури, променя ценови политики, заявява куриери и т.н. По този начин решението оптимизира разходите за персонал, елиминира човешките грешки и съкращава времето за доставка на продуктите.

RoboBIZZ може да се интегрира върху всяка електронна платформа като Prestashop, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart и т.н., както и към всеки складов софтуер или ERP система.

Изпълнителният директор на фирмата и създател на RoboBIZZ, Николай Нероев, има повече от 20 години опит в програмирането и особени интереси в областта на разработването на изкуствен интелект. Познавайки добре предизвикателствата в сектора на електронната търговия, пред които са изправени фирмите, той решава да се насочи към създаването на универсално SAAS/RAAS (software-as-a-service/robot-as-a-service) решение, което да даде възможност на различни по големина стопански субекти да използват изкуствения интелект, за да могат да се развиват в изключително конкурентната и динамична глобална пазарна среда.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X