Софтуер

Стартира приемът за програмата на Телерик Академия за обучение на Java специалисти

Мария Динкова

Телерик Академия започва прием за програмата Telerik Academy Alpha с Java. Кандидатстването е отворено от днес (12 февруари) до 6 май. Това дава на желаещите да стартират ИТ кариера близо три месеца, в които да подадат документи и да се подготвят за входящия изпит. В този период Телерик Академия организира и безплатен подготвителен курс за кандидатите.

Програма, подходяща за всеки
Telerik Academy Alpha с Java стартира на 1 юни в сградата на Телерик Академия в Campus X. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. Кандидатите трябва да са навършили 18 години.

Кандидатстване в програмата
Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 6 май. Желаещите да се включат в програмата преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift.

За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 16 март. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 7 май.

Кандидатурите се разглеждат холистично, като ключово качество за кандидатите е силна мотивация за учене и професионален старт.

Безплатен подготвителен курс
Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит.

Безплатният подготвителен курс ще се проведе в рамките на шест поредни съботи от 21 март до 25 април. Желаещите да се включат в него трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с Java най-късно до 16 март.

Обучение: всичко в помощ на курсиста
Telerik Academy Alpha с Java продължава шест месеца, като акцентът е върху практическата подготовка чрез разработка на проекти, зададени от бизнеса в условия, близки до работните. Обучението е в групи около 40 души, а трейнърите предоставят менторство и индивидуален подход на преподаване. Учащите развиват също и т.нар. soft skills, за да могат ефективно да работят в екип, да дават и получават обратна връзка и да навлизат бързо в работната среда. Възпитаниците на Академията разполагат с пълен набор от технически знания, изградено мислене на програмисти, практически опит и портфолио, които са от изключителна помощ при кандидатстване за работа.

"Основният мотиватор за Телерик Академия винаги е бил да създаваме холистично подготвен талант, който разполага както с търсените технологични умения и практически опит, така и с нужните за успех личностни умения и нагласа за учение през целия живота. Резултатът са кадри, които работят ефективно в екип и решават сложни технологични проблеми. Гордеем се с факта, че благодарение на отличната им подготовка, както и на широката мрежа от компании-партньори, около 60-70% от завършилите стартират работа в рамките на месец - месец и половина, а 12% - започват на по-висока позиция от младши специалист", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Защо обучение по Java?
Java е един от най-популярните езици за програмиране, който задвижва над 15 млрд. устройства. Той е в основата на най-популярната мобилна операционна система в света - Android, като в същото време се използва за създаване на десктоп, уеб и мобилни приложения. Java може да бъде открит в електронни магазини, както и като част от облачните услуги на компании като Google, Amazon и Microsoft.

Същевременно експертите с Java са сред най-търсените, като това скоро няма да се промени. Причината е постоянно развиващият се свят на свързаните устройства (Интернет на нещата, IoT). Според Gartner приходите от IoT ще са 389 млрд. долара в края на тази година. Java е сред най-използваните езици за програмиране и в България.

Завършилите Телерик Академия могат да започнат кариерата си навсякъде в ИТ сектора, в това число и в над 80 компании-партньори на Телерик Академия, сред които Software AG, Experian, Progress, ScaleFocus, Tick42, The Coca-Cola Company и други.

"Телерик Академия промени живота ми. На 20 години вече бях напълно независим и работих мечтаната работа! Нямаше да имам това летящо начало, ако не беше опитът и знанието, които придобих в Академията", разказва Кирил Пеянски, софтуерен инженер в Progress.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X