Софтуер

Devexperts стартира поредица от събития, посветени на финтех индустрията

Computer World

Devexperts, мултинационална софтуерна компания, разработваща решения в областта на капиталовите пазари, стартира Dx TechTalk - поредица от събития с фокус върху финтех индустрията.

Събитията от серията ще се случват регулярно и са насочени към ИТ специалисти и ентусиасти, интересуващи се от разработване на софтуер за капиталовите пазари и технологиите във финансовата сфера. Целта на инициативата е чрез тези срещи у нас да се формира общност, която е с изразен интерес към финтех индустрията – сфера, която в глобален план има все по-съществена роля.

 

Първото събитие от поредицата Dx TechTalk ще се проведе на 21 март 2019 г. от 19 ч. в развойния център на Devexperts в бизнес център “Вертиго” (ет. 15). Мероприятието ще е изцяло на английски език и напълно безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.

То ще бъде открито от изпълнителния директор на Devexperts България, Виктор Андонов, който ще разкаже повече за инициативата и ще постави началото на Dx TechTalk общността. Специално за откриването на инициативата у нас пристигат Антон Сутармин, Front End разработчик (Devexperts), и Артем Чуприна, проектен мениджър в Devexperts.

Артем Чуприна ще запознае аудиторията с това ‘Що е то финтех?’ и какъв е опитът на Devexperts в тази сфера. Антон Сутармин от своя страна ще разкаже повече за Algebraic Data Types (ADTs) и концепцията им от гледна точка на функционално програмиране, като също така ще представи различни казуси от практиката.

Всяко от събитията от серията Dx TechTalk ще включва неформална част, в която представителите на общността ще могат да водят дискусии, да обменят контакти и да задават въпроси.

Стартирахме тази инициатива, защото смятаме, че можем да сме полезни в това у нас да се изгради финтех общност от хора, интересуващи се от подобна тематика. Devexperts разполага с много добри специалисти в тази сфера, които са готови да споделят своя опит и експертност“, коментира Виктор Андонов, изпълнителен директор на Devexperts България.

Devexperts отвори свой развоен център у нас през месец юли 2018 г. Компанията, чиято централа е в Мюнхен, има над 400 служители в глобален план.

Продуктите на Devexperts включват широка гама платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време. Компанията разработва AI chatbots за брокери и инвестиционни мениджъри, VR / AR бюра за търговия и анализи, heatmap и zooming потребителски интерфейси, технологии за откриване на измами и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X