Софтуер

BeNet дава възможност за забавна обиколка на забележителности от Замъка в Равадиново

Computer World

Иновативната платформа, функционираща на територията на Община Созопол, BeNet, която излъчва на мобилните устройства полезна информация за намиращи се в близост туристически забележителности, възможности за настаняване, храна, забавления, културни събития и търговски обекти в морския курорт, ще представи тестова интеграция на нов обект - известният Замък в Равадиново – в рамките на тридневното изложение „Ваканция и спа експо 2019” в София.

Концепцията за дигитална среда за туристи и граждани - BeNet - е разработена от екип на Енерджи Ефект и е интегрирана към проекта за изграждане на енергоспестяващо улично осветление на Община Созопол. За технологичен партньор по проекта е избран IndigoVerge поради дългогодишния си опит в имплементации на иновативни решения, IoT експертиза и изграждане на софтуер на системи за управление на улично осветление.

 

Посредством богатите възможности на BeNet посетителите на „Ваканция и спа експо 2019” ще научат любопитни подробности за Замъка в Равадиново „Влюбен във вятъра“, полезна информация за туристическите услуги на територията Созопол и ще се потопят виртуално в приказния свят на популярната морска дестинация.

Чрез BeNet ще покажем, от една страна, съвременните възможности за представяне на туристическите обекти и на богатото културно-историческо наследство на Созопол. От друга страна, ще представим и възможностите, които Be Net дава на бизнеса, да позиционира и промотира по-добре своите продукти и услуги. Благодарни сме на Община Созопол за доверието и вярваме, че с BeNet Созопол присъства активно на картата на smart градовете в България ”, коментира Кирил Райчев, мениджър бизнес развитие на Енерджи Ефект.

Благодарим на Енерджи Ефект за възможността да работим по този проект. Той е голямо предизвикателство за нас, защото изисква сложно техническо изпълнение, в което трябва да се овладеят множество компоненти- уеб сайт, две мобилни приложения, административен панел и 7 отделни платформи, в т.ч. LoRa WAN и 3G инфраструктура, включваща 6 вида хардуер-камери, датчици, бийкъни, метео станции и термосензори, работещи в агресивна външна и атмосферна среда. Уникалното на платформата е, че благодарение на бийкъните тя предоставя информация, която е релевантна към локацията на всеки отделен потребител. Всичко това превръща BeNet в единствената по рода и мащаба си подобна градска платформа в България“, разказва на свой ред Илия Йорданов, управител на фирмата, технологичен партньор по проекта.

BeNet стартира поетапно от месец юли миналата година. Върховият момент на посещаемост е 160 потребителя едновременно. Отчетени са влизания от над 20 националности. BeNet се използва най – активно от хората между 35 и 44 годишна възраст – 27%, а над 60% от потребителите са категоризирани с интерес в сегмент „пазаруване“.

Информацията в платформата е на три езика - български, руски и английски - и е съпроводена с богат снимков материал. Платформата е достъпна през мобилни устройства и се възползва от специална технология - сигнал, излъчван от „комуникативни стълбове” за улично осветление в Созопол, обозначени със знака BeNet. Покритието е в радиус до 70 метра около стълб. BeNet се базира на специализирани Google услуги, които помагат на потребителите да идентифицират обектите, попадащи в района на покритието чрез Bluetooth и 3G обмен на данни.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X