Софтуер

Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и нови функционалности

Computer World

Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и предлага редица нови функционалности. Приложението за iPhone ще позволи на потребителите да се разплащат с приятели мигновено и без никакви такси, да извършват сигурно трансакции онлайн или на ПОС терминали, както и да използват картите си за лоялност директно от телефона си.

„Версията за iOS и новите функционалности, които предоставяме, са още една стъпка към превръщането на phyre в единственото приложение, от което потребителите се нуждаят за ежедневните си плащания. Нашата цел е да направим движението на средства удобно, сигурно и възможно най-ефективно като цена“, отбелязва изпълнителният директор на компанията Константин Джелебов.

Плащането на ПОС се осъществява с физическа phyre Mastercard, която може да се поръча от приложението, а потребителите получават безплатни и мигновени нотификации за всяка трансакция. Засега функцията за плащане директно с телефон, която е налична за Android потребителите, за момента е заключена от производителя Apple за българския пазар.

Компанията също така пуска и виртуална Mastercard за сигурни онлайн плащания. Тя се издава напълно безплатно, само с едно докосване на екрана на телефона, директно през приложението. Виртуалната карта може да бъде използвана за всякакви разплащания в интернет – плащане на сметки или услуги, или покупки в онлайн магазини. Сигурността е на изключително високо ниво, тъй като всеки потребител може да блокира картата с едно докосване на екрана и да я активира, само когато я използва. 

В допълнение към това, всички потребители вече могат да прехвърлят средства към собствената си банкова сметка напълно безплатно. Единствено е необходимо сметката да бъде в българска банка. Преводът се осъществява до 2 работни дни. В комбинация с вече съществуващите мигновени трансфери между phyre потребители, тази функционалност дава възможност за напълно свободно от такси движение на средства.

Освен това потребителите вече имат възможност да потвърждават всички плащания само с пръстов отпечатък.


Българският дигитален портфейл phyre пуска версия за iOS и нови функционалности

© Computer World, Computerworld.bg

Портфейлът phyre вече има над 23 000 активни потребители в България, а от компанията очакват минимум двоен ръст след пускането на версията за iOS.  Към днешна дата 85% от тях са концентрирани в столицата и големите градове на страната, а съотношението мъже-жени е 65-35%. Интересът е много голям както при хората в активна трудова възраст – 25-44 години (над 65%), така и при младежите 18-24 години (15%).

Интересна е и статистиката, която създателите на приложението споделят, по отношение на направените до момента трансакции. Забелязва се, че потребителите плащат почти равномерно през делничните дни, като най-много трансакции очаквано се реализират в петък, когато е краят на работната седмица. Потребителите на phyre плащат най-често в големите супермаркети и магазини за хранителни стоки, следвани от заведения за бързо хранене, ресторанти, магазини за алкохол и цигари, бензиностанции и други.

Портфейлът позволява и дигитализиране на всички карти за отстъпки и/или за лоялност (каквито повечето търговски вериги предлагат на своите клиенти), които работят на базата на баркод или QR код. Това е и една от функциите, особено предпочитана от женската аудитория. Потребителите на phyre имат достъп и до дигитализираните брошури на любимите си търговски вериги, които също могат да преглеждат през телефона си, благодарение на мобилното приложение.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X