Софтуер

App Store с 93% по-високи приходи от Google Play през Q3

Computer World

Не е тайна, че App Store на Apple се представя по-добре от Google Play Store, когато става дума за приходи. Според последни данни на анализаторската компания в сферата на мобилните приложени Sensor Tower обаче през третото тримесечие на 2018 г. разликата е нараснала още повече. Данните на организацията сочат, че магазинът за приложения на производителя на iPhone е спечелил близо 93% повече приходи от този на най-голямата интернет търсачка в света. Това е и най-голямата разлика в приходите, отчитана от Sensor Tower, поне от 2014 г. насам.

 

Като цяло, изследователската компания посочва, че 66% от приходите от мобилни приложения през третото тримесечие на годината в глобален мащаб, които възлизат на 18,2 милиарда долара, са генерирани от App Store. Това се равнява на приблизително 12 милиарда долара, което е с 23,3% повече от предходната година. В същото време, Google Play Store е генерирала 6.2 млрд. долара за тримесечието, което също е ръст в представянето, но малко по-малък - 21.5% - спрямо 2017 г.

Данните от изследването на Sensor Tower сочат също така, че абонаментите продължават да увеличават приходите и за двете платформи. Netflix, например, е най-добре стоящото приложение, което не е свързано с гейминг, през третото тримесечие. Приходите му се изчисляват на приблизително 243,7 милиона долара от двете платформи.

От гледна точка на мобилните игри, разходите от страна на потребителите на двете платформи са нараснали с 14.9% в сравнение с предходната година, като общият им приход за тримесечието е 13.8 млрд. долара. Игрите сами по себе си съставляват почти 76% от всички приходи от приложения за двете платформи.

Все пак не всички показатели са в полза на App Store. Google Play има преднина по отношение на броя изтегляния на приложения благодарение на по-евтините устройства с Android на някои пазари. Инсталациите на приложения са се увеличили с 10.9% и в двете платформи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X