Софтуер

Oracle представи мултифункционалната платформа за управление на бизнеса Netsuite

Computer World

Иван Гайдаров

Една от най-големите софтуерни компании в глобален мащаб – Oracle – представи в София своята мултифункционална ERP система Netsuite. Софтуерът обединява инструменти за управление на целия бизнес цикъл на организациите, като е подходящ както за компании с голям мащаб, така и за средни и малки предприятия.

„Netsuite е на пазара от близо 20 години. Компанията е създадена като стартъп, а платформата се ражда вследствие на идеята, че пазарът има нужда от продукт, който да е изцяло в интернет. В началото системата стартира като решение, насочено предимно към финансовите операции на компаниите, но бързо обхваща и други области“, разказа по време на представянето Моньо Монев, мениджър продажби на Oracle Netsuite за България.

По думите му Netsuite е първата облачна компания и много проучвания показват, че това е най-големият ERP облак в светa. Продобиването на Netsuite за $9,3 млрд. пък е втората най-голяма сделка в историята на Oracle. След това първата изцяло облачна ERP платформа вече се възползва от огромна екосистема за разпространение и поддръжка, като към момента за Netsuite работят 7000 души.

„Потребителите на платформата по света са над 40 000 компании, като само през последната година техният брой се увеличи с 3000. Компанията разполага с офиси в над 15 страни по целия свят, а оборотът ѝ надхвърля 1 млрд. долара на годишна база“, разкри още Моньо Монев.

Платформата е подходяща за всякакви бизнес сегменти – софтуерни организации, компании в сферата на услугите, НПО, търговия на едро и дистрибуция, продажби на дребно и т.н. И въпреки че се използва и от големи корпорации, най-подходящият профил за системата са малките и средни компании, като Netsuite има отчетливо присъствие и в НПО сектора. Статистиката пък сочи, че потребителите на системата растат по-бързо от средния ръст на пазара.

„Всяка компания, която в началото стартира с ограничен бюджет, в един момент, залагайки на иновации, се разраства бързо и е необходимо тези бизнес процеси да се управляват с някакъв софтуер. Като се има предвид, че Netsuite се появява като стартъп компания и е преминала през целия този процес, тя знае какви точно модули са нужни в процеса на растеж“, смята Монев.

Именно възможността платформата да се използа на модули пък я прави гъвкаво решение, което може да бъде оптимизирано постоянно. Освен това тя може лесно да бъде персонализирана за различните роли в компанията, като всеки служител има достъп до точно определените за него модули от страна на администратора.


Oracle представи мултифункционалната платформа за управление на бизнеса Netsuite

© Computer World, Computerworld.bg

„Друго предимство на Netsuite е фактът, че за нейната интеграция не е нужно наличието на центрове за данни и сървъри, както и поддръжка на прекалено голям ИТ персонал и консултанти. Цялата платформа е в центровете за данни на Netsuite. Достъпът става през браузър, като е необходимо само да имате интеренет, независимо дали искате да я използвате през смартфон, таблет или лаптоп“, обясни още Моньо Монев и добави, че интеграцията на платформата става 60% по-бързо от решенията на място, като разходите също са значително по-малки.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X