Софтуер

Къща за гости използва чатбот за комуникация с клиенти

Computer World

Виртуален асистент обслужва клиентите на къщата за гости “Макак B&B” във великотърновското село Леденик. Чатботът Мак отговаря във Фейсбук страницата на къщата на въпросите на клиенти вместо стопаните Росица и Петър Бойчеви, засега само на аглийски език.

Чатботът е софтуерно решение, което отговаря автоматично на най-често задаваните въпроси от клиенти чрез текст, видео, снимки, линкове и други елементи, обясняват разработчиците от фирма „Умни Солюшънс“. От там допълват, че собствениците на къщата за говти са изпреварали технологично 4 и 5-звездни хотели в страната.

Автоматизираната комуникация икономисва часове работа на персонала в хотела и намалява разходите по връзките с клиентите, а също така предоставя нови възможности за маркетинг и продажби. Според разработчиците обикновен Q&A бот може да предостави информация за хотелските услуги и за района и развлеченията около хотела толкова лесно и достъпно, колкото писането на СМС на приятел или роднина.

„Умни Солюшънс“ е един от 7те стартъпа, които финишират в сряда, 28.02, в българската програма на стартъп инкубатора Founder Institute от Силициевата Долина.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X