Софтуер

Мобилно приложение ще насърчава потребителите да изискват касови бележки

Computer World

Днес българската фирма „Фискал Артс“ ООД представи мобилното приложение Tesserum, което цели чрез игрови елемент да насърчи потребителите да изискват касови бележки. То е разработено от Гриша Пенков и Дамян Жуклев на основата два алгоритъма и работи с операционни системи iOS и Android. Интерфейсът на приложението е опростен и лек, което позволява то да се използва от широк кръг от потребителите между 14 и 114 години. Стартът на Tesserum беше даден именно на днешната дата, когато през 1935 г. е пусната в продажба играта „Монополи“ - най-популярната настолна игра на 20 век.

„Основната функция на Tesserum е да кара потребителите да бъдат по-активни в търсенето на касови бележки. Нашият дългогодишен опит във фискалните продукти и информационните технологии показва, че всъщност това е един от най-сериозните проблеми при така наречената фискализация. Ако потребителите не си изискват касовите бележки, каквито и технически средства да бъдат въведени, никога те не са достатъчно ефективни. Сега с Тesserum ние стимулираме всеки един потребител да изисква касовата си бележка, защото това е неговият билет за участие в разпределението на наградите“, споделя Гриша Пенков.

Потребителите могат да изтеглят приложението от Google Play или App Store и да си създадат профил, въвеждайки името, имейл адреса си и дата си на раждане. След като се стартира приложението, през него се прави снимка на касовата бележка и се изпраща към сървър. Докато потребителите чакат изображението да се обработи, те ще имат възможност да гледат кратки клипове с рекламно съдържание. Всъщност с процент от приходите от реклама ще се формира наградният фонд.


Мобилно приложение ще насърчава потребителите да изискват касови бележки

© Computer World, Computerworld.bg

Наградите в момента са предимно парични, но в бъдеще се предвижда да има и предметни такива. Създателите на Tesserum с гордост отбелязват, че победителите ще могат да се разпореждат с печалбите си по два начина. От една страна те ще се получават с пощенски запис в рамките на 48 часа в някой от офисите на Еконт. От друга страна средствата ще могат да бъдат дарени на някоя от организациите, включени в списъка с бенефициенти в приложението. Към момента сред тях са БЧК, УНИЦЕФ, SOS Детски селища, Фондация „Четири лапи“, DMS – кампании, Animal Rescue. Разбира се, всички награди се облагат с 10% данък печалба.

Голямата награда, която младата българска компания предлага на потребителите, е 100 000 лв. Тя ще бъде изтеглена на  20 декември 2018 от всички регистрирани през годината бележки. Практиката показва, че на ден потребителите получават между 7 и 15 касови бележки, като създаделите на приложението са поставили лимит от 50 бележки на ден, които да могат да бъдат регистрирани.

Пенков изтъква, че приложението не е конкурент на НАП, тъй като двете кампании имат една и съща цел. От „Фискал Артс“ ООД планират да предложат партньорство на НАП, така че потребителите да могат с една снимка да бъдат регистрирани в тегленето на награди от два източника. Подробните условия и полезна информация за получаването на наградите може да се намери на сайта на приложението.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X