Софтуер

Изборът на пенсионен фонд у нас вече ще става и през мобилния телефон

Computer World

Изборът и смяната на пенсионен фонд в България вече ще може да се прави директно от мобилния телефон с помощта на уникалното българско мобилно приложение за електронна идентификация и електронен подпис Evrotrust. „ПОД-Бъдеще“ АД е първата пенсионна компания в страната, която ще предложи тази възможност, след като подписа договор с „Евротръст Технолъджис“ АД за интегриране на решението. Приложението ще е достъпно на уебсайта на компанията (www.budeshte.bg) и ще може да бъде свалено и инсталирано безплатно на всяко смарт устройство с операционна система iOS и Android. За да се използва приложението, клиентът единствено трябва да се идентифицира през камерата на своя мобилен телефон.

С новото технологично решение клиентите на „ПОД-Бъдеще“ АД ще могат да ползват услугите на компанията напълно безплатно и дигитално от мобилния си телефон, без необходимост от посещение на офис за поставяне на подпис. Evrotrust ще позволява идентификация и подписване от разстояние на всички документи, свързани с осигуряването във фондовете на пенсионната компания. Приложението гатрантира най-високите стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология на 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

Прочетете още: Сосиете Женерал Експресбанк интегрира пилотно Evrotrust

Изборът на ПОД-Бъдеще да предостави на гражданите бърз и лесен достъп до пенсионноосигурителни услуги отваря нова страница в дигитализацията на бизнеса в България. На практика чрез интегрирането на услугите на компанията с Evrotrust се осигурява на всеки български гражданин възможност да ползва един модерен начин за комуникация със своята пенсионноосигурителна компания, да направи справка за вноските си във фонда, да се възползва от огромното многообразие от услуги на практика по всяко време и от всяко място, директно от мобилния си телефон – устройство, което всеки от нас държи в ръката си. Системата за идентификация и електронно подписване осигурява много висока сигурност и спокойствие на потребителите”, категоричен е проф. Георги Димитров, член на Съвета на директорите на „Евротръст Технолъджис“ АД.

Андрей Шотов, изпълнителен директор на „ПОД-Бъдеще“, от своя страна коментира, че с интегрирането на приложението компанията ще отвори нова страница в обслужването на клиентите си. “Ще предоставяме услугите си изцяло онлайн, което ще спести средства и време на клиентите ни. Тази стъпка кореспондира и със стремежа на „ПОД-Бъдеще“ АД да дигитализира напълно услугите си. Ние сме първата и единствената пенсионна компания, която внедри безплатно мобилно приложение, чрез което клиентите ни получават информация за състоянието на своята партида и движението на осигурителните си вноски в реално време, както и новини, лични съобщения и актуални оферти и отстъпки за покупка на стоки и услуги от наши партньори в над 730 търговски обекта в цялата страна и посредством клубна карта „Бъдеще“, право на която има всяко осигурено лице във фондовете на „ПОД-Бъдеще“ АД”, добави Шотов.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X