Софтуер

Решението за търговската дейност на IBSC вече работи в облака MS Azure

Computer World

Иван Гайдаров

Системата за мобилно управление на мърчандайзингови дейности “Mobee ASK” на “IBSC България” вече е интегрирана в облачната среда на Microsoft – Azure. Това разкри по време на семинара "Бизнес информационни системи и решения за управление на мърчандайзинга” Юри Димитров, управител на компанията.

“Опитваме се да предвидим какво ще се случи напред във времето и да подобряваме непрекъснато решенията, които предлагаме. В момента работим в четири основни иновативни насоки и сме на ниво лабораторни проекти и концепции, но те във всеки един момент могат да влязат в употреба”, обясни Димитров.

“Mobee Ask” е цялостна система за мобилно управление на мърчандайзингови дейности, подходяща за големи и средни фирми - производители или дистрибутори на бързооборотни стоки, които имат необходимост да проверяват и управляват предлагането на продукцията си в търговските обекти. Системата може да работи както самостоятелно, така и интегрирана към различни информационни системи за управление на бизнеса.

Платформата дава възможност за организиране и проверка на дейността на мърчандайзерите, дефиниране на различни типове потребители, работа с GPS координати за проследяване на изпълнението на поставените цели, проверки в търговските обекти и т.н.

“MobeeASK е концепция, а не просто хвърлен в пространството продукт. Тя дава възможност за прецизно планиране на търговската дейност, елиминира грешките при събиране и обработка на информацията, намалява времето за извършване на мърчандайзинговите активности и увеличава бързината и точността на направените анализи”, категоричен бе по време на форума Стамен Дулевски, управител проекти в “IBSC България”.

Компанията не спира дотук, а продължава да разработва решения в крак с последните технологични тенденции.

“Първата насока, в която имаме реализация, са облачните решения. Още преди години всички световни анализатори предричаха, че скоро всичко ще бъде в облака. В момента, ако се вслушате в доставчиците на облачни услуги обаче, ще видите, че те винаги говорят за хибридни решения. Облакът е незаменим, когато имате големи бази данни – една проверка на дистрибуцията на една голяма компания генерира милиони редове записи. Къде могат да бъдат съхранявани те, за да може, когато дойдат следващите обеми информация, да не се налага да закупувате нови сървъри?”, коментира Юри Димитров. Той добави, че именно заради този аспект компанията е решила да мигрира както мобилната част на “Mobee ASK”, така и бекофиса на системата. За целта е избрана хибридна технология, за да може “информацията, която е нужна за взимането на оперативни решения, да бъде бързо достъпна, а тази за анализи - да бъде в облака.

Друг иновативен аспект, върху който работи компанията, е възможността на “Mobee ASK” да функционира еднакво добре на различни операционни системи. “Като говорим за бизнес решения, които работят на устройства, предоставени от компаниите, трябва да сме готови, ако някой наш клиент постави условие системата ни да функционира в някаква друга операционна среда, извън Android. Ние определено имаме възможност да отговорим на подобно изискване”, обясни Юри Димитров.

Според него техологичните иновации не могат да променят посоката на развитие на “IBSC България”, а само да ѝ помогнат в постигането на нейните основни цели – събирането на информация на мястото на нейното възникване, доставянето ѝ на мястото на нейното потребление и мобилното управление на тези две дейности.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X