Софтуер

Viber с подобрения при груповите разговори

Computer World

Нови функционалности за подобряване ефективността и продуктивността на груповите съобщения добавя Viber. Администраторите вече могат да запазват съобщения най-отгоре в групите (Pinned Messages), да изпращат групови отговори (Replies in groups), както и да изпрщат едно и също съобщение до списъци с потребители (Broadcast lists).

Pinned Messages позволяват на администраторите на групи да запазват дадени съобщения най-отгоре, за да са сигурни, че важните послания ще бъдат видени от всички участници в разговора. Запазените съобщения се визуализират на лилав фон в горната част на екрана и остават там, когато комуникацията продължава да тече. Функцията е подходяща за важни обявления, напомняния и уточнения. Те могат да помагат на администраторите да управляват дискусиите и премахват нуждата участниците да съхраняват важните съобщения от други потребители.

Добавена е също включват възможност потребителите да отговарят на отделни съобщения в групата без да прекъсват общия поток на разговора. С продължително натискане на което и да е съобщение и избиране на Отговор (Reply), се задава контекст, който иначе може да се заличи в процеса на разговора, като така става ясно кой на кого отговаря.

Когато става въпрос за споделяне на съобщения с други контакти, които не са в една и съща група, т.нар. Broadcast lists позволяват на потребителите да пращат едно и също послание до няколко отделни получатели в лично съобщение. Тази функционалност е алтернатива за създаване на групи с несвързани помежду си контакти, които да се ползват за пращане на съобщения, засягащи всички в тази група, като това спестява време.

Веднъж създаден, Broadcast list се съхранява в списъка с чатове, когато има поне едно изпратено съобщение в него. Получателите виждат съобщението в личната си комуникация с потребителя като изпратено само до тях. Ако до момента чат между потребителите не е бил създаден, такъв автоматично се генерира. Потребителите могат да зададат име на своите Broadcast lists, както и да добавят или трият контакти в тях. Само потребители, които имат запазени в указателя си контактите на изпращащият, могат да получават съобщения през Broadcast list.

„Груповите чатове са съществена част от това как хората управляват своите взаимоотношения и координират житейските си събития и случки – споделя Офир Ейал, вицепрезидент продукти във Viber. – Искахме да сме сигурни, че сме предоставили на потребителите всичко, от което се нуждаят, за да го правят по-лесно. С директните отговори, запазването на съобщения най-горе и Broadcast lists нашите потребители имат много повече възможности в групите“.

Новите ъпдейти ще се появяват поетапно, като се очаква всички да бъдат достъпни в целия свят в следващите няколко дни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X