Софтуер

Balkan Services внедри ERP решение във PhotoSynthesis

Computer World

Веригата от магазини за фотографска техника и аксесоари PhotoSynthesis вече управлява целия си набор от предлагани стоки и услуги с решението Atlantis ERP. Освен продажба на специализирана техника, системата обслужва още дейността на принт центъра, галерии, арт кафе, както и оказион за употребявана техника. Внедрител на продука е фирма Balkan Services.

„Като изключим първоначалния стрес от нова логика, нов интерфейс и промяна на стари навици, за много от хората нямаше особени промени – обяснява Ивелина Кръстева, ИТ Специалист в Амперел, чието дъщерно дружество е PhotoSynthesis. По думите ѝ налице са дейности, които преди са се извършвали на хартия, което е натоварвало счетоводството. Също така процеси които са били „ненаблюдаеми“ сега могат да бъдат проследявани.

За ключови хора, обаче разликата е голяма, коментира още Кръстева. „А най-важното е, че веднага се появиха нови идеи за това, какво още можем да направим за да се развиваме”, заключва тя.

Atlantis ERP обхваща всички аспекти от дейността на една компания – финанси, счетоводство, производство, търговия на едро и дребно, услуги и бизнес анализи за мениджмънта, обясняват от Balkan Services. За нуждите на PhotoSynthesis освен търговията на касата и бек офис функционалностите, решението обхваща всички останали дейности на фирмата, като осигурява подреденост, добра отчетност и улеснено планиране. Специфични казуси са и обслужването на застраховки, както и оказиона за продажбата на употребявана фотографска техника.

Като първи етап на проекта е направена едностранна интеграция с електронния магазин. Информацията се подава от ERP системата към сайта и се актуализира на определен от клиента интервал от време. Това позволява данните на сайта за цени, наличности и промоции да са винаги актуални.

Във втория етап на проекта се планира пълната интеграция на Atlantis ERP със сайта на компанията. По този начин ще се автоматизира изцяло процесът на поръчка и доставка на продуктите.

„Най-голямото предизвикателство при внедряването на Atlantis ERP във PhotoSynthesis беше фактът, че компанията предлага изключително разнообразни услуги и има специфичен арт подход към своите клиенти – споделя Слави Славов, технически директор в Balkan Services. – Определено имахме нестандартен и сложен проект, но в крайна сметка успяхме да обединим обслужването на всички дейности на фирмата в една система.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X