Софтуер

Българска йога асоциация вече използва CRM система

Computer World

CRM система за по-ефективно управление на взаимоотношенията с клиенти и курсисти вече използва Българска йога асоциация (БЙА). Решението е Microsoft Dynamics 365 и е внедрено от консултантския екип на Balkan Services. Основните цели на проекта са както създаване и управление на клиентска база данни, така и структуриране на процесите и различните дейности в организацията, обясняват двете организации.

Стимулът да познават посетителите на курсовете, както и да свържат това, за което се говори в старата традиция на йога с нужди на съвременните хора, е в основата на проекта, добавят още от БЙА. Създадена е централизирана база данни с ключова информация за посетителите – какво е здравословното им състояние, защо и от колко време практикуват йога и други характеристики, които помагат на асоциацията да следи развитието на курсистите.

Най-голямата полза за БЙА обаче е фактът, че след внедряване на Microsoft Dynamics 365 решението подпомага структурирането на всички процеси, превръща се в основна система за организацията и спестява физически усилия на служителите. Според Нина Георгиева, йога учител и член на управителния съвет на Българска йога асоциация, „дейността на БЙА вече има един гръбнак, една отправна точка, а както знаем в йога, без силен гръбнак ние нямаме истински добра полза в нашата дейност. Този продукт ни дава възможност да регистрираме всичко, което се случва, да управляваме цялата комуникация с клиентите си“. Очаква системата да бъде интегрирана и със сайта на асоциацията.

Освен избора на конкретна CRM система, добавена стойност носи фактът, че в лицето на Balkan Services асоциацията открива фирма внедрител, която да „ушие“ продукта към нейните нужди.

„Асоциацията е една много различна организация и процесите ѝ са различни от стандартните, затова е нужно истински да се разберат и да се предложи решение, подходящо не просто за фирма или търговско дружество, а за йога център“, споделя Георгиева. По думите ѝ, консултантската компания предлага определена форма на „ушиване“ на продукта по тяхна мярка.

Българска йога асоциация събира еднакво мислещи и еднакво практикуващи хора, които се занимават с йога. Организацията е създадена преди повече от 20 години с идеята създателите ѝ да споделят своите знания за йога. През тези години асоциацията организира различни събития, курсове по йога и йога лагери във и извън България. Тя организира събития както с български йога лектори, така и с известни лектори от чужбина (Индия, Австралия, Англия и др.). Днес в йога клуба на БЙА има над 120 записани членове, както и повече от 10 учители и над 300 курсисти.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X