Софтуер

Предстои хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС

Computer World

По повод 10 години членство на България в ЕС, на 12 и 13 май 2017 г. в София Тех парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон. Българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават. Хакатонът има амбицията да погледне в бъдещето, да предложи решения на предизвикателствата, които ни очакват, и ще фокусира вниманието върху решения, които проправят път към бъдещето.

Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, а Асоциация за развитие на София, Софтуерният университет, Фондация Webit и UPNETIX са в основата на организационния екип.

Предвидените в състезанието отличия са: първа награда - 10 000 лева, втора награда - 5 000 лева, трета награда - 3 000 лева.

Екипите-участници в хакатона имат възможност да представят своите проекти пред партньори на инициативата, които сами ще изберат проект и ще предложат начина, по който го подкрепят.

В хакатона могат да участват всички, които имат технически умения, визия за бъдещето, креативни идеи и смелостта да ги защитават и отстояват, обясниха организаторите. Желаещите да участват, трябва да се регистрират в отбори от минимум 2 и максимум 10 човека.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X