Софтуер

HPE обмисля да придобие Veeam Software?

Computer World

Hewlett Packard Enterprise (HPE) разглежда възможността да придоби доставчика на решения за бекъп и възстановяване на информация в центрове за данни Veeam Software. Информацията не е потвърдена, но бе споделена от доста медии през последните дни.

The Register се позовават на анонимен източник, допълвайки че HPE гледа на потенциалната сделка като на възможност да подкрепят собствените си предложения в тази сфера. В свое скорошно изследване Gartner постави Veeam в квадранта на лидерите, докато HPE бе позициониран сред „Претендентите“ (Challengers).

Според изданието последната година е доста успешна за швейцарската софтуерна компания. За 2016-та тя е увеличила клиентската си база с 50 хил., а корпоративните лицензи са нараснали с 57 на сто.

Междувременно HPE започна ударно настоящата година със сделки по придобиване на доставчика на хиперконвергирана инфраструктура SimpliVity за 560 млн. долара и разработчика на решения за мрежова сигурност Niara. През март пък бе обявено поглъщането на Nimble Storage за 1,2 млрд. долара.

Според анализатори придобиването на Veeam ще излезе по-скъпо отколкото изброените сделки. Оборотът на компанията е за 2016 г. е 607,4 млн. долара, което според The Register, означава че търсената сума може да е в диапазона 1,5-2 млрд. долара. Разбира се, нещо подобно в реда на нещата за компании от калибъра на HPE, която напоследък активно търси възможности за ръст – както органичен, така и чрез придобивания.

От HPE и Veeam засега не коментират слуховете.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X