Софтуер

Мобилна игра с VR елементи за деца пусна в Google български стартъп

Владимир Владков

Владимир Владков

Мобилната образователна игра Waphoo на варненското геймърско студио Уафуу АД вече е достъпна от магазина Google Play. Платформата, разработена помощта на школата за образование и сугестопедия „Материка”, е предназначена за деца на възраст от 6 до 11 г. и техните родители, обясняват разработчиците.

„Основният фокус на екипа е мобилна платформа с висок коефициент на полезност и съобразена с нуждите на пазара, която да забавлява децата, а родителите да използват в обучението им. За целта са направени много и различни проучвания в сферата на образователния софтуер - анализ на сегментацията на пазара по отношение на този тип игри, сондиране на мнения от деца, родители и специалисти в областта на образованието“, допълват от Уафуу. Именно за този проекти компанията получи отличие в категория „Развлекателен софтуер“ на Наградите на БАИТ за 2016г.

Платформата включва редица мини игри, насочени към различни области на науката като математика, готварство, логика, чужди езици. По време на игра децата се сблъскват с интересни игрови ситуации, които ги провокират да прилагат знания и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи, коментират разработчиците. „Идеята е от ранна възраст те да развиват логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда“, допълват от екипа.

В играта всеки потребител влиза с име и парола, а чатовете са „филтрирани“, т.е. използва се само палитра от предварително дефинирани фрази и емотикони. Макар че играта е безплатна, в нея могат да се правят покупки. Именно затова разработчиците са предвидили „родителски шлюз“ (Parental Gate), който не позволява на децата да купуват в играта без родителско разрешение.

При старта детето си избира анимационен герой (аватар), „купува“ му дрехи и аксесоари, след това може да декорира къщата си, да създаде собствена ферма, засаждайки различни култури. Разработените мини игри включват Burger Rush (обединяване бургери и математически задачи във виртуално 3D заведение), Tap Tap Dance (обединяващо танците с математиката), Zombie Pirates VR (екшън развлечения във виртуалната реалност) и др.

Освен обогатяване на социалните контакти на децата, които чрез играта завързват нови приятелства, платформата Waphoo предоставя интерактивен подход за усвояване на чужди езици, изгражда умения за справяне с различни ситуации

В платформата е внедрена технологията за виртуална реалност на Google - Google Cardboard, привличайки допълнително интереса на подрастващите. Целият сайт и всички обяснение са на английски език.

Играта вече е достъпна в Google Play (http://bit.ly/2nWpiAi). Подготвяме и версия за операционната система iOS на Apple, допълват от Уафуу АД.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X