Софтуер

Плащате на плажа със слънчеви очила на Visa

Владимир Владков

Терминалите за безконтактно плащане ви дават възможност да плащате за различни неща с вашия смартфон, така че на теория можете да ги ползват за плащане с всяка джаджа, която поддържа чип NFC.

Именно това илюстрира Visa на фестивала South by Southwest – прототип на слънчеви очила, чрез които да плащате безконтактно. Вграденият в очилата малък NFC чип е свързан с предплатена дебитна карта, така че с тях можете да плащате навсякъде, където този метод е достъпен.

„При демонстрацията на очилата всичко работеше перфектно, дори по-бързо отколкото Apple Pay, без да има нужда да чакам терминалът да приеме пръстовия ми отпечатък“, обяснява репортерът на IDG News Service Лия Ямшон.

Очилата са все още прототип и са част от непрекъснатите усилия на Visa да покаже, че технологията може да бъде внедрена много лесно. Слънчевите очила ще бъдат използвани от спортисти по време на Световната сърф лига в Австралия в края на този месец. Миналото лято Visa раздаде пръстени за безконтактни плащания на спортисти, състезаващи се на Олимпийските игри. Изборът на атлети за демонстрация на тези аксесоари не е случаен, все пак те нямат подходящо облекло с джобове, в които да сложат пари или своя смартфон.

Освен това технологията е водоустойчива. „Вече си мечтая да съм в луксозен курорт, да използвам моите слънчеви очила, за да си купя мохито на мокрия бар край басейна. Затова се надявам, че Visa скоро ще пусне тези модерни аксесоари и за по-широк кръг купувачи“, добавя Ямшон. Вижте повече в следващото видео:

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X