Софтуер

NetSuite разширява пазарите си чрез Oracle

Computer World

Привързана към много по-голяма Oracle, облачната компания NetSuite ще разшири обхвата си на нови пазари. В момента 18-годишният американски софтуерен доставчик е фокусиран върху англоговорящи страни и Япония. Oracle възнамерява да локализира неговите продукти и да разшири капацитета на центровете за обработка на данни.

Припомняме, че Oracle през юли обяви планове да придобие NetSuite за 9,3 млрд. долара. Преди дни пък ръководството на компанията представи бъдещите си планове в тази насока.

Те включват модифициране на продуктите на NetSuite, така че да работят голямата платформа и инфраструктурните услуги на Oracle. Все пак облачните предложения на новопридобитата компания ще се запазят.

По думите на Марк Хърд продуктите на Oracle, която също се е насочила към облачния модел, са насочени към едри корпорации, докато NetSuite е по-скоро за малки и средни по размер бизнеси. Също така той допълва, че не се предвиждат промени в ценовата политика след приключване на сделката.

NetSuite предлага широка гама от инструменти за продуктивност, включително ERP и CRM решения, използващи единна информационна база за всички бизнес процеси. Клиентите вече могат да интегрират с тях широка гама от приложения от различни източници, включително вътрешни разработчици. Това е възможно благодарение на предложенията на Oracle като PaaS (платформа като услуга) и IaaS (инфраструктура като услуга).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X