Софтуер

Улеснен обмен на данни чрез PDF във Vectorworks 2017

Computer World

По-лесен обмен на данни чрез PDF файлове предлага актуализацията Service Pack 2 на Vectorworks 2017. подобрението е следствие на оптимизираната оперативна съвместимост на продуктите на Vectorworks Inc. и Bluebeam In., разработчик на десктоп, мобилни и облачни решения, насочени към професионалистите от наситените с документи индустрии. Неговото решение Bluebeam Revu е предназначено за редактиране, съвместна работа и обмен на данни в обогатен PDF формат.

Вследствие сътрудничеството между двете компании, продуктите от Vectorworks 2017 са с подобрена функция за експорт в PDF, който сега автоматично включва и всички данни за пространствени обекти и атрибути, създадени в софтуера на Vectorworks. От компанията обясняват, че това е полезно за всички специалисти в BIM процеса, тъй като могат в PDF формат да разглеждат, коментират и дори редактират динамични, богати на данни 3D обекти.

Потребителите на Bluebeam Revu пък вече могат лесно да импортират PDF файлове, генерирани във Vectorworks. По този начин отпада необходимостта от ръчно въвеждане на данни за пространствени обекти всеки път, когато са налице промени по конструктивните чертежи.

 

„Професионалистите от всички дизайн сфери високо ценят използването на стандарти за отворени данни, гъвкавостта при работните процеси и повишената продуктивност – споделя Стив Джонсън, вицепрезидент продуктово развитие във Vectorworks, Inc. – Ние задълбочихме съвместната работа с нашите партньори от Bluebeam, които също като нас са част от Nemetschek Group, именно за да отговорим на очакванията на клиентите ни. Вярваме, че постигнахме целта си чрез оптимизацията на обмена на данни в PDF формат между нашия BIM софтуер и Bluebeam Revu.”

„При работата с различни софтуерни продукти и обмен на данни между тях, най-важният фактор е безпроблемната оперативна съвместимост – обяснява Дон Якоб, главен технически директор на Bluebeam, Inc. – Поради тази причина, от Vectorworks и Bluebeam заедно разработихме решение, което оптимизира трансфера на данни чрез PDF, запазвайки цялата информация в процеса.”

Настоящите потребители на Vectorworks 2017 трябва да изтеглят и инсталират ъпдейта Service Pack 2, за да получат достъп до новата функционалност.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X