Софтуер

Система на GenCloud улеснява булки при поръчки на сватбени рокли

Computer World

 Решение, позволяващо на бъдещи булки да въвеждат своите точни мерки още в магазина и след това да получават рокля, оразмерена специално за тях, създаде българският софтуерен разработчик GenCloud. То е предназначено за белгийския производител на сватбени Marylise & Rembo styling Fashion Group (MRFG), който от години използва ERP система на родната компания.

Модулът MTM (Made To Measure – Направено По Поръчка), разработен за клиента, е интегриран към Bizzio (ERP системата на GenCloud) и позволява на сватбените магазини да взимат точните мерки на бъдещите булки и след това да ги изпращат направо на производителя. Досегашната практика е да се предлагат рокли със стандартни размери и едва след като момичето избере модел и номер се прави за производство. След като готовата рокля пристигне, тя все още не е завършена, защото е поръчана с приблизителните размери и има нужда от корекции. При това части от нея се разшиват и наново биват прекроявани. Това изисква ресурси, отнема време и трябва да се прави много внимателно, защото се работи с ъс скъпи и деликатни материали.

Благодарение на MTM точните мерки се вземат още при първоначалната поръчка, чрез въвеждането на осем параметъра. След това поръчката автоматично влиза в ERP системата Bizzio, а екипът на Marylise създава точна до милиметри рокля, използвайки роботизирани системи за разкрояване. Този подход намалява значително времето за производство, премахва нуждата от разширяване и преоразмеряване на готовия продукти, както и от поддръжка на ателиета за корекции в сватбените магазини. А всяка бъдеща булка получава уникална рокля, създадена специално за нея.

Двете компании работят съвместно от 1999 г. и в голяма степен са се разраствали заедно. Преди няколко години GenCloud внедри системата за управление на бизнеса Bizzio в белгийската фирма Marylise. С нея на практика се заменя по-старата софтуерна система на Marylise, също създадена от GenCloud.

„Присъствайки през почти целия път на развитие на тази фирма и взимайки участие във всеки етап от нейното израстване, ние винаги сме предоставяли това, което можем да правим най-добре – да създаваме надежден и гъвкав софтуер, който помага, решава проблеми и е изцяло ориентиран към изискванията на клиента“, споделя Генчо Чокоев, управител на GenCloud.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X