Софтуер

ЕСРИ България отличи пет организации за постижения в областта на ГИС

Computer World

За изключителни заслуги в областта на геопространствените технологии у нас тази година ЕСРИ България, изключителен представител на ESRI Inc. за страната, отличи пет организации. Тържествената церемония за връчване на годишните награди за специални постижения в областта на географските информационни системи (ГИС) последва традиционната конференция, с която ЕСРИ България за 18-та поредна година отбеляза Световния ГИС ден. Тазгодишното издание на събитието се състоя в партньорство с повече от 20 водещи организации.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ получи награда за стратегическа визия за прилагане на ГИС при развитие на иновативна система за мониторинг на Черно море в реално време. Наградата беше връчена на Ангел Забуртов, генерален директор на ДППИ от Любен Петров, заместник-министър на икономиката и Венцислава Янчовска, програмен директор „Иновации-Норвегия“.

Отличие за иновативно управление на собствеността чрез прилагане на съвременни ГИС технологии беше връчено на „Български пощи“ ЕАД. Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на дружеството прие наградата от проф. дтн инж. Иван Ячев, председател на Съюза по електроника, електротехника и съобщения.

Полковник Румен Димитров, началник на Военно-географска служба прие наградата за дългогодишен принос в прилагането на ГИС технологии и изграждането на ГИС капацитет в България от Пьотър Малиновски и Константин Зографов, регионален вицепрезидент на AFCEA за Югоизточна Европа.

„Софийска вода“ АД беше отличена за стратегическа визия и корпоративен подход за устойчиво развитие на съвременна корпоративна Географска информационна система. Наградата прие лично Жулиен Шапон, директор „Управление на мрежата“ на Софийска вода от Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България.

За дългогодишен принос в изграждането на ГИС капацитет в България тази година беше отличен Лесотехнически университет-София. Наградата връчи Асен Александров, съветник на министъра на образованието и науката, Меглена Кунева на проф. д-р Иван Илиев, ректор на Лесотехнически университет-София.

ГИС Ден 2016 в България се провежда с официалното партньорство и подкрепа на рекордните над 20 организации, сред които: Българска академия на науките, Българска асоциация на софтуерните компании, Американска търговска камара в България, Национално сдружение на общините в Република България, Фондация за реформа в местното самоуправление, Български съвет за устойчиво развитие, Съюз на архитектите в България, Съюз на урбанистите в България, Българска асоциация по водите, АФСЕА България, Асоциация на полицейските началници, Българска картографска асоциация, Зелени Балкани, National Geographic България, Градът Медиа Груп, Софийски университет "Св. Кл. Охридски", Университет по архитектура, строителство и геодезия, Минно-геоложки университет, Лесотехнически университет, Българска асоциация за геопространствени информационни системи. ГИС Ден 2016 се провежда с любезната подкрепа на Географика ООД, ДЖИСолюшънс ЕООД и Агора 66.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X