Софтуер

Balkan Services демонстрира инструмента за финансово планиране LucaNet

Computer World

Александър Главчев

Събитие, насочено към финансови директори, анализатори и финансисти проведе родният интегратор на бизнес софтуер Balkan Services. В рамките на събитието от компанията демонстрираха възможностите на инструмента на Luca.NetPlanner.

Софтуерният продукт предлага възможности за автоматично създаване на финансови планове на базата на зададени правила за производителност. Чрез въвеждане на променливи касаещи дейността на дадената компания като цени на материали, наеми на помещения, заплати на служители, поддръжка на машини, взаимоотношения с партньори и т.н., както и с използване на данни за развитието на бизнеса през изминали периоди, LucaNet.Planner предлага възможности за планиране на дейността на дадената фирма (например производството на продукти) занапред.

Редно е да се отбележи, че LucaNet.Planner не е инструмент за реално прогнозиране и от него не трябва да се очаква точно предвиждане на продажбите. Целта му по-скоро е да направи максимално удобно отчитането на приходите и разходите. Чрез инструмента компаниите могат по-удобно да планират инвестиции, профилактики на оборудване и др. По думите на Владимир Рашев, управляващ партньор в Balkan Services, инструментът позволява по-лесно пресмятане на последствията от отклоненията в първоначалния план.

От компанията допълват, че софтуерът подобрява видимостта напред чрез генериране на различни сценарии за развитието на бизнеса – например песимистичен и оптимистичен.

Също така LucaNet.Planner позволява консолидиране на данни за групи от компании, като на тяхна база мениджърите могат да правят анализи, справки, разбивки по периоди и да сравняват реалното развитие на бизнеса спрямо предварителните планове и т.н. Инструментът може да помогне на компаниите да преценяват финансовата и рекламната си политика, както и да изчисляват колко допълнителни материали ще са необходими при увеличаване производството на дадена продуктова линия например.

Компанията разработчик на решението, LucaNet AG, основана през 1999 г. в Берлин, Германия, първоначално предоставя консултантски услуги и на по-късен етап се ориентира към създаването на софтуер. Продуктите й са предназначени за финансови консолидация, планиране и контрол.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X