Софтуер

GenCloud със софтуерно решение, обединяващо ERP и онлайн магазин

Computer World

 Софтуерният разработчик GenCloud представи Bizzio – продукт, обединяващ в едно система за управление на бизнеса от клас ERP (Enterprise Resource Planning) и онлайн магазин. Според компанията облачното решение е първото по рода си у нас. Неговата цел е да управлява всички аспекти от функционирането на една компания – продажби, маркетинг, производство, финанси, човешки ресурси и др.

Вградената платформа за търговия се казва InCloud и е разработена от Industry Web – дъщерна фирма на GenCloud. Според фирмата двете платформи сформират първото по рода си цялостно решение за управление на бизнеса и за онлайн продажби.

„През последните години навлизането на ERP системите сред все повече малки и средни предприятия, както и бързият ръст при електронните магазини поставиха на дневен ред въпроса за интеграцията на тези два типа софтуер – споделя Генчо Чокоев, управител на GenCloud. – Този процес често води до усложнения и размиване на отговорността между доставчиците на различните решения. При нас ERP системата Bizzio и платформата за онлайн търговия InCloud използват една база данни и са създадени изцяло с идеята да работят интегрирано. Това решение позволява работа с артикули, цени, наличности, клиенти и поръчки в реално време и елиминира необходимостта от синхронизация на данни между двете системи. В резултат, клиентът получава цялостно решение както за вътрешното управление на бизнеса си, така и за онлайн търговия. Допълнителен ефект от тази симбиозата е, че клиент на Bizzio – InCloud може да предостави B2B достъп до системата си на свои дистрибутори и агенти, които да поръчват дистанционно или в движение на терен при техен клиент.“

Двата продукта се предлагат и самостоятелно за фирми, имащи нужда само от едно от решенията. Модулният принцип по който са изградени двата продукта позволява да се внедри примерно само ERP система и след време да се надгради с интернет магазин, както и обратното – първо да се стартира с онлайн магазина и след това постепенно да се надгражда с модули за управление на бизнеса.

Bizzio разполага с вградени модули за BI, CRM, управление на автопарк, интеграция с географски карти, управление на документите, органайзер, моделиране на бизнес процеси и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X