Софтуер

SAP представи нов член на семейството Hana: хранилище за бизнес данни

Computer World

SAP обяви, че добавя нов компонент за изграждане на хранилища за бизнес данни (business warehouse) за своята „in-memory“ платформа Hana. Новият SAP BW/4Hana обещава минимизиране на местенето и дублирането на информацията, позволявайки нейното анализиране независимо от местоположението – вътре или извън предприятието.

През 2014 г. SAP добави поддръжка на Hana за своя дългогодишен специализиран продукт Business Warehouse. С новия BW/4Hana обаче компанията прави нова голяма крачка в същата посока. Също както S4/Hana, пакетът за управление на бизнеса на SAP, който бе представен през 2015 г., новото хранилище е оптимизирано и работи само с платформата Hana.

„Вярваме, че трябва да се придържаме към принципа на изчисления в реално време и in-memory – споделя Кен Цай, вице президент на SAP. - Класическият начин за изграждане на хранилища за данни вече не е жизнеспособен.“

„Новото решение адресира нуждата от нови и модерни хранилища за данни, задвижвана от няколко ключови тенденции в индустрията“, обясни Щефан Зиг, старши вице президент ръководител на отдела за разработка на аналитични продукти в SAP по време на онлайн пресконференция, която компанията организира за представяне на BW/4Hana в Европа.

По думите на Ирфан Кан, ръководител на поделението за решения за бази данни и управление на данни, който също участва в конференцията, повечето клиенти на SAP са изправени пред процес на т.нар. дигитална трансформация. Новият продукт на компанията им позволява да обхванат своите данни, приемайки факта, че в днешно време информация е фрагментирана и разпредeлена по местата, където тя се генерира, и да разчитат на аналитична бизнес информация почти в реално време.

Сред особеностите на новия софтуер са отворената среда за бързо създаване на хранилища, модерният потребителски интерфейс, възможности за настройка на поведението на продукта в зависимост това колко често трябва да се достъпва дадена информация, множество облачни възможности и т.н.

BW/4Hana може да се интегрира с Hadoop, както и с аналитичния инструмент на SAP за обработка на големи данни – Vora. Софтуерът разполага и с възможност за консумиране на информацията от хранилището през BusinessObjects Cloud продукта на компанията.

Инструментите за миграция са вградени директно в продукта, който може да бъде инсталиран както локално, така и в облачна среда. Той е може да работи както Amazon AWS и SAP Hana Enterprise Cloud, като в бъдеще се очакват и допълнителни опции. При лицензите е предвидена възможност за единична употреба само на BW/4Hana, така че клиентът да не трябва да плаща за цялата платформа Hana.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X