Софтуер

Google разреши външно добавяне на функции към Docs и Sheets

Computer World

Google обяви, че вече е възможно трети страни да добавят функционалности към решеният за продуктивност на компанията за Android. По този начин функции от Scanbot, DocuSign и ProsperWorks например вече ще могат да бъдат добавяни към Sheets и Docs.

Добавянето на поддръжка за т.нар. add-ons ще позволи на потребителите неща като достъп до CRM данни, да се подписват електронно под документи и да създават мобилни приложения на базата на данни, съхранявани в таблици. Целта на новите добавки е да облекчават хората при тяхната работа в Google Docs и Sheets.

Интернет компанията се конкурира с Microsoft в желанието си да привлича потребители към собствения си пакет за продуктивност като и двете работят в посока осигуряване на възможности за това външни приложения да добавят функционалности към техните софтуерни продукти.

За момента наличният избор от добавки за приложенията на Google е ограничен и те са разработени от партньори на компанията. Занапред и други разработчици ще могат да създават собствени модификации, които след проверка ще могат да бъдат интегрирани с Docs и Sheets.

Добавките са достъпни чрез нова секция в двете приложения. Колекцията е налице и в специален раздел Google Play Store.





© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X