Софтуер

Microsoft пуска Windows под наем за бизнеса през есента

Computer World

Microsoft Обяви, че през есента чрез избрани партньори ще започне да продава абонаменти за операционната система Windows 10 Enterprise. Обявената цена е 7 долара на потребител месечно. Чрез задаващото се предложение софтуерът ще стане достъпен и за малки и средни бизнеси.

Въпросната версия на софтуера ще се казва Windows 10 Enterprise E3. По подобен начин е кръстена и версия на Office 365, предназначена за бизнеса.

Засега от компанията не споделят кои партньори ще предлагат новата версия и дали 7-те долара са крайна цена или месечна разбивка на годишен пакет. Редно е да се отбележи, че Windows 10 Enterprise преди бе достъпна само за едри компании при подписване на договор за няколко години, като таксуването бе на устройство, а не на потребител.

Според компанията новият модел на заплащане ще даде на клиентите повече гъвкавост по отношение на разходите, които ще могат да се синхронизират по-добре с реалното потребление. От там подчертават, че засега не възнамеряват да се отказват от традиционната продажба на лицензи.

Таксуването на потребител не е нов подход за Microsoft. Такава схема в момента действа при няколко продукта на Microsoft, сред които е и Office 365.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X