Софтуер

Първата F2F социална платформа за споделено пътуване е дело на българи

Computer World

Първата F2F (friend-2-friend) социална платформа за споделено пътуване в света – Shaicle, е проект на българи. За това съобщиха Иван Георгиев (Jonan) и Петър Груев (Groovy), които стоят зад Shaicle. Двамата българи имат интересен опит в ИТ сферата и в устойчивия бизнес.


Мобилното приложение за безплатно споделяне на пътувания между приятели в градска среда Shaicle (съкратено от „share-a-vehicle“) може да бъде изтеглено и използвано безплатно през мобилни устройства с операционни системи Android и iOS. В момента тече кампания за събиране на средства за разработката и разпространението му в Kickstarter.

Създателите на Shaicle се надяват Shaicle да премине теста на потребителите и да успеят да финансират проекта си.

Идеята

Основните генератори на задръствания по пътищата са самотните шофьори в автомобилите. Толкова много празни коли със самотни шофьори, които пътуват, и ситуацията се повтаря всеки ден. Навярно всеки е изпадал в ситуацията да има нужда от превоз и да се запита дали някой негов приятел или познат с автомобил няма път в същата посока по същото време. Именно така се родила идеята за Shaicle – мобилно приложение, което може да промени начина, по който се пътува в градовете. „Представете си колко хубаво би било, ако не ви се налага да чакате претъпкания автобус, да си търсите такси или да пътувате сам. Вместо това можете да споделите градското пътуване с приятели и да преоткриете отношенията с хората, като спестите време, гориво, нерви и помогнете за спасяването на планетата!“, твърдят създателите на Shaicle.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X