Софтуер

След Adobe и Autodesk преминава изцяло на абонаментен принцип

Владимир Владков

От следващата година вече няма да можете вече да си купувате пакети на Autodesk – просто ще ги наемате. Този ход вече бе предприет от компанията за самостоятелните й продукти като Maya и 3ds Max.

От 31 юли 2016 г. търговските лицензи за повечето пакети Autodesk Design & Creation ще са налични само чрез абонамент. Тези пакети включват Entertainment Creation, базирани на Maya и 3ds Max – плюс инструментите за индустриален дизайн като AutoCAD Design Suite, Building Design Suite, Factory Design Suite, Infrastructure Design Suite, Plant Design Suite, Product Design Suite.

Този ход последва предишното обявление на компанията, че самостоятелните версии на Maya и 3ds Max ще са достъпни само за абонати от 31 януари 2016 г.

Autodesk описва наемането на софтуер и услуги вместо тяхното купуване и надграждане като „новата норма“.

Проектантски студия ще могат да се абонират за продукти и услуги на Autodesk на базата „pay-as-you-go“, с многогодишни, годишни, тримесечни и едномесечни абонаментни договори.

Ако сега имате постоянен лиценз, няма да има възможност за традиционно надграждане или ако купите такъв преди 31 януари следващата година. Ако в момента притежавате софтуер на Autodesk и имате контракт за поддръжка, можете да продължите да ползвате условията по него, но след 31 януари / 31 юли няма да можете да сключите нов договор за поддръжка.

IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X