Софтуер

LG обяви своя услуга за сваляне на музика

Владимир Владков

LG Electronics се присъедини към бизнеса с висококачествено аудио, пускайки услуга, която може да се ползва с премиум смартфони.

Достъпна през приложението LG SmartWorld и едноименния уеб сайт от края на този месец, услугата ще бъде предоставяна на потребители в почти 70 страни, включително САЩ, Русия и Китай.

Тя бе задействана през миналата година в Южна Корея. Това няма да е поточна услуга, песните трябва да бъдат свалени на телефона.

Основното предимство ще бъде качеството на звука, което ще бъде по-добро от стандартните MP3 записи, но именно затова ще работи само с апарати, поддържащи 24-битово възпроизвеждане. Сред тези смартфони са LG G4, G3, G2 и G Flex 2.

LG каза, че музиката с висока прецизност ще бъде „много близка до оригиналния звук с възпроизвеждане 24 бита/192 kHz, или около 6 пъти по-богат и ясен звук от качеството на типичното CD (16 бита/ 44,1kHz)“.

Базовата цена за една песен ще е около $2, но тя ще варира в различните страни и ще достъпни различни отстъпки, каза говорителка на LG. Потребителите ще получават например две безплатни HiFi песни на месец, като ще имат и опция да купуват песни на половин цена.

Музиката с висока резолюция ще бъде предоставяна от южнокорейската LON Music, но само няколко парчета ще бъдат налични в началото. Каталогът обаче ще се обогатява всеки месец.

Услугата няма специфично име, а потребителите ще избират „hi-fi“ като категория в сайта LG SmartWorld. Компанията от години предоставя MP3 файлове на потребителите в партньорство с музикални компании.

Освен стрийминг аудио услуги като Tidal на Jay Z, която бе преправена по-рано тази година, и Deezer, други доставчици на поточна музика включват Google Play Music, Apple Music и множество други.

През миналата година конкурентът на LG Samsung Electronics обяви Milk, радио услуга без реклами, която е достъпна през магазина Google Play.

IDG News Service, Токио

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X