Софтуер

Vodafone внедрява SAP HANA

Computer World

Vodafone стартира въвеждането на SAP BW (Business Warehouse) върху in-memory решението SAP HANA. Договорът между телекома и немския разработчик е подписан в края на 2014 г. и наследява друг такъв от 2013 г., по внедряване на Month End Close and Asset Accelerator и T&E Fraud Management on HANA.

Според SAP новата платформа ще донесе на Vodafone възможности за реализиране на нови сценарии и приложения, които не са били възможни преди. Също така тя ще е и основен двигател за опростяване на системите на телекома.

Проектът включва разширено внедряване на BW, актуализиране и прехвърляне на платформата Vodafone Shared Service Centre’s SAP CRM 7 от Oracle върху HANA и допълнително внедряване на SAP Fraud Management в HANA и партньорски приложения на HANA.

Като голяма и глобална телекомуникационна компания, ежедневието на Vodafone включва сложни технически процеси, 100 хил. потребители на една единствена инстанция на SAP и основна ERP база данни от 50 терабайта. Сложността, персонализирането и обемът на данни, до който се осъществява достъп през базата данни водят до забавяне на процесите, което от своя страна води до отрицателни последици – за борба с които трябва да послужи новта платформа.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X