Софтуер

Нов офис с 600 служители на IBM ще е посветен на Watson

Computer World

Нов офис на IBM в Ню Йорк с около 600 служителя ще работи изцяло за когнитивната система на компанията – Watson. Клиентите ще могат да се възползват от решението, благодарение на Ecosystem Partners – общност от организации, които си сътрудничат и създават ново поколение когнитивни приложения.

Базирани на IBM Cloud със SoftLayer инфраструктура, тези приложения използват когнитивния интелект на Watson в различни области. Екосистемата от партньори ще помага на лекарите да подобряват здравните услуги  към техните пациенти, ще улесняват  туристи при планирането на перфектната ваканция и т.н. демонстрирайки ползите от анализа на големи обеми от данни и възможностите на изкуствения интелект, обясняват от компанията.

IBM Watson може да взаимодейства чрез естествен език и да обработва големи количества данни, извеждайки неразкрити модели и зависимосту, както и да надгражда “знанията” си след всяко взаимодействие.

Освен това IBM обяви и стартирането на няколко партньорства – организации, които ще използват Watson. Това са:

  • ANZ Global Wealth (Австралия) - Благодарение на Watson Engagement Advisor Tool консултантската финансовата компания ANZ ще може да анализира видовете въпроси от клиенти и консултанти и така да предоставя по-бързи и качествени услуги.
  • Bumrungrad International Hospital (Тайланд) – Болницата ще използва решението, за да предложи по-качествено диагностициране и лечение на ракови заболявания в офисите си в 16 държави по света. Анализирайки информация за всеки онкоболен, Watson ще помогне на лекарите да планират по-ефективно лечение.
  • CaixaBank (Испания) – Когнитивна система на базата на възможността на Watson ще може да учи езици. Тя ще трябва да “научи“ испански, с което банката цели да създаде “най-добрите услуги в своя клас”.
  • Deakin University (Австралия) – С помощта на Watson университетът Deakin ще разработи онлайн платформа за своите 50 хил. студента, която ще им предоставя персонализирана информация, базирана на техните профили.
  • Metropolitan Health (ЮАР) – Служителите на здравната ИТ компания Metropolitan Health ще използват Watson, за да анализират големи обеми от структурирана и неструктурирана информация за продукти и клиенти с цел да предоставят по-добри услуги.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X