Софтуер

15-ти пореден IBM Infobahn Forum организира NDB

Computer World

Представители на министерства, банки и други свои клиенти събра NDB на своя традиционен IBM Infobahn Forurm, който през тази година се проведе за 15-ти пореден път. Форумът е годишната среща на потребителите на Informix, обясни Нина Благоева, управител на NDB. Освен основните новвъведения и нови функционалности в споменатия софтуер, внимание бе отделено и на Guardium – решение за защита на бази данни, както и на продукта за бизнес анализи Cognos.

Според Благоева основното съобщение, което IBM отправя към клиентите си, е свързано с постепенното превръщане на компанията в доставчик на софтуер и услуги. Сред примерите за тази тенденция са сделката за продажбата на бизнеса с x86 сървъри, който стана част от Lenovo, и партньoрството с Apple, фокусирано върху корпоративния пазар.


15-ти пореден IBM Infobahn Forum организира NDB

© Computer World, Computerworld.bg

Специален гост на форума бе Ян Мусел, мениджър техническа поддръжка и продажби за Informix и Guardium продуктите на IBM за Централна и Източна Европа. Той запозна слушателите с новостите в последната версия 12.10 и подверсиите на Informix сървъра за бази данни. Той говори и за новите възможности на Informix, свързани с инсталацията на продукта - предоставяне на средства за автоматична инсталация и настройка в зависимост от изискванията на клиента.

Също така по време на събитието бяха показани възможностите за защита и контрол на достъпа до данните в реално време, без промяна в конфигурацията на сървъра за бази данни и приложния софтуер. Бяха демонстрирани и различни политики за контрол на достъпа до данните, правила за промяна и наблюдение на активността на потребителите.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X