Софтуер

Мобилното приложение DSK Gameo съчетава финанси и игра

Владимир Владков

Ново приложение за потребителите на смартфони, наречено DSK Gameo, обяви Банка ДСК. Банката първата у нас България и втора в Европа въвежда мобилно приложение за спестяване. DSK Gameo е разработенo от Misys и предназначено за стимулиране на спестяванията на клиентите в забавна игрова среда.

„Приложението превръща стандартни банкови операции като спестяване и поставяне на финансови цели в игра с конкретни резултати и награди, обясняват от банката. - Клиентите получават точки, които могат да бъдат разменени срещу награди. Крайната цел на приложението е да създава у потребителите положително настроение, докато са ангажирани с ежедневните си дейности по структуриране на финансите си."

„Днешните потребители искат финансови услуги да се вместват в ежедневието им, независимо дали са достъпни през мобилен телефон или от компютъра у дома", казва Алекс Брай, директор „Канали банкиране на дребно" в Misys.

„DSK Gameo е атрактивен мобилен спестовен инструмент. Приложението за потребителите DSK Gameo дава на Банка ДСК уникалното предимство в предоставянето на специализирани инструменти, предназначени за специфична аудитория от активни и търсещи потребители. Приложението DSK Gameo превръща Банка ДСК в институция със заявена дигитална стратегия и иновативен подход към банковите продукти и услуги и начините на тяхното предлагане", заявява Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК.

Банка ДСК е първата банка, ползваща модула BankFusion Gameo на Misys. Игровият подход не е нов, но за пръв път Misys предоставя приложение, което дава възможност да се извършват реални транзакции. При активиране на DSK Gameo потребителите на услугата ДСК Директ могат да създават специална виртуална спестовна сметка, която да се използва за конкретна спестовна цел. Докато изпълняват традиционните финансови операции, потребителите могат да сбъдват мечтите си, категоризирани в различни области- Моето дете, Кола, Почивка, Образование, Благотворителност, Хоби, Ремонт и обзавеждане, Инвестиции и Техника. Клиентът участва в класиране на базата на спечелени точки, които натрупва, като плаща вноски по спестовните цели, отговаря на въпроси и изпълнява целите си, обясняват разработчиците.

Потребителите могат да открият сметките си за спестовни цели само чрез интернет банкирането ДСК Директ, като те са част от водещата разплащателна сметка и са в същата валута като нея.

След активиране на мобилното приложение потребителят създава свой псевдоним за играта (nickname) и PIN код, който впоследствие се използва за вход в приложението. Всеки клиент участва в класиране на базата на спечелени точки, които натрупва, като плаща вноски по спестовните си цели, отговаря на въпроси, изпълнява спестовните си цели и др. Псевдонимите на първите 10

потребители в ранглистата се виждат чрез приложението от останалите потребители.При създаване на целта, трябва да се избере категория, означена със съответната иконка, да се даде име на целта, след което да се определи крайна сума, срок и месечна вноска, които не могат да бъдат променяни до изпълнението на целта. Геймърите могат да имат най-много 10 цели едновременно.

Плащането на вноските по спестовните цели се извършва през DSK Gameo, като парите се прехвърлят от водещата за ДСК Директ разплащателна сметка по съответната сметка на спестовната цел.

Можете да откажете спестовна цел само чрез интернет банкирането, като прехвърлите цялата сума от сметката на целта обратно по водещата разплащателна сметка. При завършване на спестовна цел отново е необходимо да прехвърлите сумата обратно по водещата си сметка, за да освободите сметката за нова цел. Целта се счита за завършена при събиране на цялата сума, независимо дали е събрана в срок, предсрочно или след изтичане на първоначално зададения срок, обясняват от Банка ДСК, която е публикувала условията на играта на сайта на виртуалната си услуга.

Разработено за смартфони и таблети, DSK Gameo работи върху устройства с операционна система iOS, версия 5.0 и по-висока, включително iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C и iPhone 5S. Поддръжката за iPad е ограничена до способността на iOS да работи с iPhone приложения, увеличени на цял екран, предстои разработка и на версия и за Android. За свалянето на приложението не се иска такса. Приложението е публикувано в iTunes AppStore.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X