Софтуер

IBM придоби Daeja Image Systems, за да подсили ECM портфолиото си

Computer World

IBM купи Daeja Image Systems, за да подсили портфолиото си с инструменти за управление на корпоративно съдържание (ECM). Придобитата фирма ще стане част от ECM отдела на IBM, но други детайли относно сделката не бяха оповестени.

Флагшипът на Daeja е ViewONE Pro – софтуер за вграждане, който позволява разглеждането на документи и изображения с различни формати, включително TIF, BMP, JPG, GIF, PDF, Excel и PNG, което става или чрез естествена (native) поддръжка, или чрез add-on модули. Кеширащите възможности на софтуера могат да се справят с много големи файлове, за да е лесно тяхното преглеждане.

ViewONE Pro, който работи като набор от Java аплети, може лесно да ъбде вграден в друг софтуер, като системи за управление на уеб съдържание, ECM системи и продукти за управление на записи. Софтуерът често се използва заедно с IBM FileNet, EMC Documentum, OpenText, OpenText Vignette и Oracle Stellent.

Откакто линията ViewONE стартира през 1999 г., тя е привлякла общо над 4000 клиента.

Daeja, която е базирана в Милтън Кийнс, Великобритания, предлага и аплети за допълнителни корпоративни функционалности, като анотации, скриване на чувствителна информация или ограничаване на достъпа до определени файлове.

IDG News Service Ню Йорк

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X