Софтуер

Google изненада Android потребителите с Kit Kat

Владимир Владков

Не, очите не ви лъжат. Това са Kit Kat блокчета във формата на робот, а шефът за Android и Chrome в Google Сундар Пичай, потвърди в съобщение в Google+, че следващата версия на Android ще бъде кръстена Android 4.4 Kit Kat.

Пичай пусна и снимка на официалното човече на Android с формата на Kit Kat на поляната пред Google, добавяйки, че няма търпение да дочака обявяването на следващата версия на платформата, която е „по-сладка от сладките блокчета, любими на целия екип".

Google скри официалното обявяване на новото име зад хитра маркетингова кампания, илюстрираща „сладко ново лекарство", заедно с новините, че Android наскоро е надхвърлила границата от 1 милиард активирани устройства. Страницата изобразява времева линия, която се върти около различните версии на Android, включително новата Android 4.4 Kit Kat. Можете дори да влезете в кода през специално отбелязан Kit Kat, поставен на сайта, за да проверите и да видите дали сте спечелили Nexus 7 или кредит за Google Play.

Това е първият път, в който Google си сътрудничи с компания, за да кръсти своята операционна система. Много привърженици на Android очакваха, че компанията ще ползва име на десерт като пая Key Lime Pie за следващата итерация на Android, но Google може би направи по-умен ход, обвързвайки се с добре позната в целия свят марка. Няма подробности кога новата операционна система ще бъде демонстрирана или какви функции ще има, но днешното обявяване ще завърти нов кръг от слухове.

TechHive 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X