Софтуер

Schneider Electric пусна софтуер за управление на сървъри в ЦОД

Computer World

StruxureWare for Data CentersSchneider Electric пусна нов модул за пакета StruxureWare for Data Centers, наречен Server Access, който е базиран на софтуера Intel Data Center Manager и използва Intel Virtual Gateway, за да позволи отдалечен достъп до сървъри в центрове за обработка на данни (ЦОД) без нужда от допълнителен хардуер.

Intel Virtual Gateway е пакет за софтуерен развой, който дава възможност на ИТ персонала да кофигурират или поправят компоненти на ЦОД, като комутатори, системи за съхранение и сървъри. Конкретно партньорството с Schneider Electric обхваща частта със сървърите. Server Access позволява отдалечен достъп и контрол на сървърите в ЦОД. По-конкретно, той може да бъде използван за стартиране, управление и контрол на сървъри, както и за съобщаване на проблеми и за управление на захранването. Новият модул позволява и създаването на модел на физическото местоположение на сървърите, което може да помогне за откриването на слабости при захранването и охлаждането.

„Intel и Schneider Electric осъществяват пълна интеграция между физическите съоръжения и ИТ, като предлагат vKVM [virtual keyboard, video and mouse] и ЦОД в един цялостен пакет – коментира Дженифър Копи, мениджър „Развитие“ в екипа на IDC Datacenter Trends & Strategies. – Виртуализацията и облачните технологии освобождават ИТ от физическите системи и правят добавянето на допълнителен капацитет лесно като създаването на виртуална машина. Връзката съоръжение-ИТ, осигурена от платформата StruxureWare, е от съществена важност, защото всяко допълнително натоварване влияе върху нужната мощност, охлаждане и комуникация, и има цялостно отражение върху ефективността и капацитета на центъра.“

KVM превключвателите осъществяват дистанционен достъп до сървърите с възможност за управление на няколко сървъра. С използването на KVM, която елиминира нуждата от хардуер, Server Access може да намали инвестициите в хардуер с до 50%, твърдят от Schneider Electric.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X